woensdag 17 februari 2010

Workshop Schoeler chassis project

Zoals al eerder is vermeld slaan de Twentse slotracers een nieuwe slotweg in.

Uit nieuwschierigheid hoe zich de Mini-Z op onze circuits zou gedragen is het idee bij ons ontstaan om een testcar te creëren. Een Ferrari F430 voorzien van een Schoeler chassis was onze vrijwilliger en werd aan de tand gevoeld op twee verschillende circuits de F430 doorstond de door onze opgestelde eisen met glans.
Dus zijn er 3 andere Kyosho kapjes in de schaal 1:28 aangeschaft, deze kapjes zijn zeer populair in de RC wereld en staan er bekend om dat deze kapjes een stootje kunnen verdragen.

De bolides zullen allemaal van hetzelfde type Schoeler chassis voorzien worden, echter voordat zover is moeten de chassis nog wel "even" in elkaar gezet worden.
Omdat de bijgevoegde handleiding van Schoeler nogal wat vragen opriep en omdat het allemaal nog nieuw is hebben we voor het in elkaar zetten van het chassis een workshop aan de keuken tafel van Max georganiseerd. Porsche Harry kwam met fraaie racing green Aston Martin en Max met een donker blauwe Mc Laren F1.


Hieronder volgt een foto reportage van de voortgang van het Schoeler project.
De ingrediënten.......

In hoogte verstelbare achter as ophanging.....


De motorsteun bevestiging.....


De steunen om het chassis en de carrosserie aan elkaar te bevestigen.....


Het 1mm dikke metalen "H" plaatje wordt vervangen door een 1,5mm dik hoogwaardig GFK (GlasFaser verstarkte Kunststoff) plaatje.....


Het GFK plaatje zit nu op zijn plek....

Het bevestiginggedeelte (van GKF) voor de vooras houder (metalen gedeelte) en de slotguide houder.....
Het chassis is nu gereed voor verdere afwerking......

Het eindresultaat.....

zondag 7 februari 2010

JagOrange

JagOrange is de naam van de Jaguar waarmee ik dit seizoen mee doe aan de 1:24 SLP (Slotcar Langstrecken Pokal) op de Speedway Reken. Het SLP seizoen 2010 is in januari van start gegaan en wordt elke eerste zaterdag van de maand gehouden.

Op deze dag worden 2 races gehouden, een "sprint"race van 3 minuten en een "langstrecke" race van die ene keer 5 en de andere keer 10 minuten duurt.
Mijn doelstelling is om in ieder geval mee te racen in de maanden waarin de letter "r" voorkomt.

Op een uitzondering na racen bijna alle deelnemers met Jaguars rond.

Dat deze Jag's zijn zeer competatief zijn blijkt wel uit de kwalificatie die aan de race vooraf gaat om de start opstelling te bepalen. Hoe dicht het bij elkaar zit bleek wel uit de kwalificatie tijden, mijn beste rondetijd in de kwalificatie was 6,006 sec. dit leverde deze keer "slechts" een 7e trainingstijd op, de kwalificatie in januari was de rondetijd 6,070 sec. nog een 3e trainingstijd. In de race ging het een stuk beter, het resultaat van sprint race was een 4 plek. De langstreckenlauf eindigde de JagOrange na en nek aan nek race met mijn directe concurent Porsche Harry op een 3e plek. Net als bij de sprint race won Max voor Gait oet D ook de langstrecke. Daarmee was het podium bij onze oosterburen wederom oranje gekleurd.......

De onderstaande tekst is dan ook zeer toepasselijk.......

....... und wir waren am Samstag die anderen........