zondag 26 februari 2012

Technology on a fast track....

Technology on a fast track....
     

Deze tekst heeft Slot.it bedacht om het witte vlak net voor de achter vleugel op Toyota 88C #98 op te vullen, deze tekst kan voor mij vervangen worden door "I love what you do for me"
http://www.youtube.com/watch?v=y1Kr5XwvY0g
(Toyota IMSA/Celica commercial)
Deze reclame was ten tijde (rond 1990) van de IMSA race serie regelmatig op het scherm te zien, de commercial van Toyota promote gelijktijdig de IMSA serie en de nieuwe Celica de T18.  
Slot.it heeft dan eindelijk de Toyota slogan voor mij werkelijkheid gemaakt.


Het lange wachten op de Tom's Taka-Q #37  wordt dan uiteindelijk toch nog beloond.
Na de IMSA #98 uitvoering is het dan nu de beurt aan de Le Mans versie, hopelijk worden deze nog gevolgd door een Minolta en een Denso uitvoering.




Korte geschiedenis.
Op Le Mans in 1988 kon deze Taka-Q #37 (Taka-Q een bedrijf in kleding, schoenen en tassen) geen potten breken en eindigde Paolo Barilla, Hitoshi Ogawa en presentator van autoprogramma's Tiff Needell op een 24e plek. De Minolta #36 uitvoering presteerde met een 12e plaats naar behoren in eerste instansie waren de 88C met zeer eenvoudige 2,1L vier cilinder turbo motor met zo'n 600pk  voorzien. Deze 3S-GTM motor was rechtstreeks overgenomen uit een oude bekende, de Toyota Celica LB Turbo Gr.5. 


MRRC heeft van dit type Celica een aantal Rodenstock variatie's voor de slotrace markt uitgebracht.

Het verschil in grootte tussen 1:24 (Tamiya) en 1:32 (Slot.it) lijkt op onderstaan foto niet zo extreem....



.....een typisch gevalletje van optisch bedrog.