maandag 25 januari 2010

De Classic cup

Het SRT team kwam deze keer in de met een drietal classic liefhebbers naar de Bunker, HenkG met zijn Slot it Ferrari 312, Porsche Harry en FerryFazzt beide met een 917.

Ondanks de Siberische omstandigheden was de opkomst enorm, maar liefst 28 deelnemers kwamen in Drachten aan de start voor de eerste Classic Cup van 2010.
Na de vrije training werden voor aanvang van de heats alle bolides aan een technische keuring onderworpen. Alle deelnemers hadden hun klassiekers voorbeeldig geprepareerd.

Mijn #24 Porsche moest het in de tweede heat van de dag opnemen tegen een Ferrari 312 en een Porsche's 908 en de fraaie"bling bling" Porsche 908 van Arnaud. De geborstelde #2 van Arnaud was deze heat verreweg de snelste van het stel en won deze heat met overmacht.

In de tweede ronde kwamen gelijkwaardiger racers tegen elkaar uit, dat kwam omdat deze heats op basis van de ranglijst van de eerst ronde waren samen gesteld. In deze heat kwam de # 24 in actie tegen 2 andere 917's en een Ford GT in de Gulf uitvoering. Deze heat kwam op naam van Mario met zijn geel rode 917. In de eindstand eindigde Mario op een 3e plek. Tevens mocht hij de titel "best Rookie" naar Limburg meenemen.

In totaal werden er maar liefst 14 heats van 4 minuten verreden, de voorlaatste heat kenmerkte zich doordat alle vier de deelnemers een valse start maakte (over concentratie?) en de wedstrijdleiding was onherroepelijk en bracht bij allen een rondje in mindering.

Het SRT team keerde uiteindelijk na een lange Classic cup dag zeer tevreden huiswaarts met een prachtige 3e plek voor Harry Porsche, een 13e en 16e plek voor FerryFazzt en HenkG.

4 opmerkingen:

  1. mooi verslag
    ziet er goed uit je foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Gerard, ik heb de foto's van Harry Porsche, ik dacht dat mijn camera vergeten was, bleek later niet zo te zijn, de race was toen al afgelopen.
    Harry, nogmaals bedankt voor de foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De reis in het winterweer was gelukkig met een 4x4 en geen overbodige luxe. Het was een geslaagde dag! Ik heb nog geen officiele uitslag gezien, maar ik schijn derde algemeen te zijn volgens Leo en tweede in mijn klasse. Mooie foto's overigens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @PorscheHarry, sorry maar je bent een plekje gezakt.

    BeantwoordenVerwijderen