zondag 31 januari 2010

Nascar "Daytona 500"

De eerste grote race van het jaar zit er weer op, de 24 uur van Daytona. De seizoens opening van deze lange afstands klassieker werd gewonnen door een Porsche, veertig jaar geleden was het de...... 917.

Een aantal weken later is er op Daytona International Speedway een andere seizoens opener, de Nascar "Sprint"serie gaat van start met de "Daytona 500".






Dat bracht mij op het idee om even 3 jaar terug in de tijd te gaan.


In februari 2007 was ik als Toyota fan getuige van het debuut van de Toyota Camry's in de toenmalige Nextel Cup Serie, inmiddels gaat deze serie verder onder de naam "Sprint Cup".

Als raceliefhebber heb je een geweldig race weekend, op vrijdagavond begint het snelheid feest met een race in de serie met prachtige naam "Camping World". Dit is een race klasse met let wel Pick Up trucks, snelheden van over de 300km/u zijn openlaadbak karretjes niet vreemd en is het buitengewoon prachtig schouwspel op de verlichte speedway.



Op zaterdag is er de Daytona 300, deze serie heeft de naam "Nationwide" en is een volwaardige serie naast de Sprint Serie. De Daytona 500 op zondag is natuurlijk het "main event". Een startveld met maar liefst 43 Nascars, dat is garantie voor veel spectakel. Er zijn zelfs coureurs die aan alle drie races meedoen.



Om het allemaal nog aantrekkelijker te maken is de editie van 2007 voor het eerst een uur later gestart omdat het laatste half uur ook op de verlichte ovaal rond racet en in het donker gefinished wordt.

Hier al vast een sfeer impressie van het rand gebeuren en de race.


Ook in de slotcar wereld heeft de Nascar inmiddels zijn plekje gevonden,



maar hierover kom ik een andere keer terug.

1 opmerking:

  1. Lijkt me indrukwekkend, jammer dat de geur van verbrand rubber niet geblogd kan worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen