zondag 31 januari 2010

Nascar "Daytona 500"

De eerste grote race van het jaar zit er weer op, de 24 uur van Daytona. De seizoens opening van deze lange afstands klassieker werd gewonnen door een Porsche, veertig jaar geleden was het de...... 917.

Een aantal weken later is er op Daytona International Speedway een andere seizoens opener, de Nascar "Sprint"serie gaat van start met de "Daytona 500".






Dat bracht mij op het idee om even 3 jaar terug in de tijd te gaan.


In februari 2007 was ik als Toyota fan getuige van het debuut van de Toyota Camry's in de toenmalige Nextel Cup Serie, inmiddels gaat deze serie verder onder de naam "Sprint Cup".

Als raceliefhebber heb je een geweldig race weekend, op vrijdagavond begint het snelheid feest met een race in de serie met prachtige naam "Camping World". Dit is een race klasse met let wel Pick Up trucks, snelheden van over de 300km/u zijn openlaadbak karretjes niet vreemd en is het buitengewoon prachtig schouwspel op de verlichte speedway.



Op zaterdag is er de Daytona 300, deze serie heeft de naam "Nationwide" en is een volwaardige serie naast de Sprint Serie. De Daytona 500 op zondag is natuurlijk het "main event". Een startveld met maar liefst 43 Nascars, dat is garantie voor veel spectakel. Er zijn zelfs coureurs die aan alle drie races meedoen.



Om het allemaal nog aantrekkelijker te maken is de editie van 2007 voor het eerst een uur later gestart omdat het laatste half uur ook op de verlichte ovaal rond racet en in het donker gefinished wordt.

Hier al vast een sfeer impressie van het rand gebeuren en de race.


Ook in de slotcar wereld heeft de Nascar inmiddels zijn plekje gevonden,



maar hierover kom ik een andere keer terug.

zaterdag 30 januari 2010

1:28 Mini Z

Het SRTT (Slot Racing Team Twente) slaat een nieuwe.... slotweg in.

Op de Racetrack Delden werd aflopen week een eerste proef oefensessie gehouden met een 1:28 Ferrari F430 uit de Mini Z GT serie van Kyosho.

Deze Ferrari F430 van Kyosho is voorzien van Schoeler chassis met een Fox motor, voor ongeveer 100 euro kun je een hoop slotrace plezier beleven. De modellenreeks van Kyosho is vrij behoorlijk en zullen naar alle waarschijnlijkheid zeer competatief zijn.

De teamleden zijn vrij in de keuze van carrosserie. Afspraken zijn er gemaakt m.b.t de wielbasis, deze dient tussen de 92,5 en 110mm te zijn en de binnenmaat moet minimaal 60mm zijn.

Na de test periode is het de bedoeling dat de teamleden onderlinge race competitie gaat houden op de verschillende thuiscircuits in Twente.

maandag 25 januari 2010

De Classic cup

Het SRT team kwam deze keer in de met een drietal classic liefhebbers naar de Bunker, HenkG met zijn Slot it Ferrari 312, Porsche Harry en FerryFazzt beide met een 917.

Ondanks de Siberische omstandigheden was de opkomst enorm, maar liefst 28 deelnemers kwamen in Drachten aan de start voor de eerste Classic Cup van 2010.
Na de vrije training werden voor aanvang van de heats alle bolides aan een technische keuring onderworpen. Alle deelnemers hadden hun klassiekers voorbeeldig geprepareerd.

Mijn #24 Porsche moest het in de tweede heat van de dag opnemen tegen een Ferrari 312 en een Porsche's 908 en de fraaie"bling bling" Porsche 908 van Arnaud. De geborstelde #2 van Arnaud was deze heat verreweg de snelste van het stel en won deze heat met overmacht.

In de tweede ronde kwamen gelijkwaardiger racers tegen elkaar uit, dat kwam omdat deze heats op basis van de ranglijst van de eerst ronde waren samen gesteld. In deze heat kwam de # 24 in actie tegen 2 andere 917's en een Ford GT in de Gulf uitvoering. Deze heat kwam op naam van Mario met zijn geel rode 917. In de eindstand eindigde Mario op een 3e plek. Tevens mocht hij de titel "best Rookie" naar Limburg meenemen.

In totaal werden er maar liefst 14 heats van 4 minuten verreden, de voorlaatste heat kenmerkte zich doordat alle vier de deelnemers een valse start maakte (over concentratie?) en de wedstrijdleiding was onherroepelijk en bracht bij allen een rondje in mindering.

Het SRT team keerde uiteindelijk na een lange Classic cup dag zeer tevreden huiswaarts met een prachtige 3e plek voor Harry Porsche, een 13e en 16e plek voor FerryFazzt en HenkG.

zaterdag 23 januari 2010

Classic Cup Porsche 917

Dit is de NSR Porsche 917 die ik min of meer bij toeval op het spoor ben gekomen (met dank aan Porsche Harry) en het is de bedoeling dat deze bolide op de 24 januari wordt ingezet voor de Classic Cup in de Bunker.
Na twee keer eerder met een Slot it Ferrari 312 te hebben deelgenomen ga ik het nu eens met deze Porsche 917 proberen.

nieuw adres

hallo mijn nieuw blog adres is www.ferryfazzt.blogspot.com