vrijdag 10 september 2010

Rondreis VS deel 2, Las Vegas - West Yellowstone

Over Las Vegas ga ik het niet over hebben. In plaats daarvan zijn we naar de Hooverdam geweest die in de buurt van LV ligt, deze dam is in de begin jaren 30 gebouwd en zorgt voor de energie die nodig is om LV draaiende te houden.

Na LV zouden we doorrijden naar St. George en ritje van zo'n 200km, maar tijdens de rit hebben we de route aangepast, en zijn doorgereden naar Zion.
Aansluitend door naar het prachtige Bryce Canyon

Omdat het al vrij laat was en de afstand naar ons overnachting adres in St. George was en zo'n 200km terug moesten rijden en aangezien onzer volgende route plaats Salt Lake City (SLC) was, hebben we er voor gekozen om in Bryce Canyon "Harold's Place Inn" te over nachten.
Die Harold kom je ook overal tegen.

's Morgens voor het vertrek naar SLC eerst de ruiten krabben, dat had ik niet verwacht, maar je zit ongemerkt toch op zo'n 2500m hoogte. De rit ging via Capitol Reef, een indrukwekkend prachtig gekleurd rotsmasief en relatief minder bekend gebied bij de toeristen omdat het een beetje buiten toeristische routes valt.
Helaas heb ik geen gelegenheid gehad om zoutvlaktes te bezoeken, de route via de zoutvlaktes naar Jackson Hole bij het NP Grand Teton was gewoonweg te lang, je kunt niet alles bekijken, dan moet je soms keuze maken. Het nationale park Grand Teton is zeer geliefd gebied bij zowel zomer en wintersporters. Op het moment dat wij er waren was het weer niet al te best, helaas de regen ontnam je de gelegenheid om er een kleurijke foto van te maken.
Dit park ligt eigenlijk tegen Yellowstone aan, van Yellowstone,
Yellowstone is natuurlijk het domein van de bison, ik had verwacht wel bison kuddes tegen zouden komen, maar dat was niet het geval, afgelopen najaar zijn er een hele kuddes afgeschoten, dat moet blijkbaar om evenwicht in de natuur te behouden.
Gevolg was dat je zo af en toe een grazende of overstekende bull op je weg tegen kwam.

De 2e dag in het prak vertrokken we naar West Yellowstone, onderweg ontkom je er niet aan om de "old faithful" geyser aan te doen,

deze geyser blaast continu een beetje stoom af en eens in de zeventig minuten komt het tot een 5 minuten durend hoogtepunt en spuit de geyser stoom en heet water een meter of 20 de lucht in, dit alles onder toeziend oog van enige honderden toeschouwers die allemaal op de "tribune" een plekje hadden gevonden.

Onderweg naar West Yellowstone, een klein dorpje in Montana, net over de grens van Wyoming. Het borrelt en dampt hier behoorlijk en zie je her en der zie je witte pluimpjes rook opstijgen.

Het lijkt dan net of er een bosbrand aanstaande is, maar dat is gelukkig niet zo. Ook is Yellowstone de laatste jaren niet aan bosbranden ontkomen, de vele verkoolde boomstammen gaven een trieste aanblik.

Tot zover deel 2.
volgende keer 3e en laatste deel: West Yellowstone naar Las Vegas.

1 opmerking:

  1. Geweldige plaatjes Ferry! Dat van Harold zal ik hem toch een keertje vragen!

    BeantwoordenVerwijderen