vrijdag 10 september 2010

Rondreis VS deel 2, Las Vegas - West Yellowstone

Over Las Vegas ga ik het niet over hebben. In plaats daarvan zijn we naar de Hooverdam geweest die in de buurt van LV ligt, deze dam is in de begin jaren 30 gebouwd en zorgt voor de energie die nodig is om LV draaiende te houden.

Na LV zouden we doorrijden naar St. George en ritje van zo'n 200km, maar tijdens de rit hebben we de route aangepast, en zijn doorgereden naar Zion.
Aansluitend door naar het prachtige Bryce Canyon

Omdat het al vrij laat was en de afstand naar ons overnachting adres in St. George was en zo'n 200km terug moesten rijden en aangezien onzer volgende route plaats Salt Lake City (SLC) was, hebben we er voor gekozen om in Bryce Canyon "Harold's Place Inn" te over nachten.
Die Harold kom je ook overal tegen.

's Morgens voor het vertrek naar SLC eerst de ruiten krabben, dat had ik niet verwacht, maar je zit ongemerkt toch op zo'n 2500m hoogte. De rit ging via Capitol Reef, een indrukwekkend prachtig gekleurd rotsmasief en relatief minder bekend gebied bij de toeristen omdat het een beetje buiten toeristische routes valt.
Helaas heb ik geen gelegenheid gehad om zoutvlaktes te bezoeken, de route via de zoutvlaktes naar Jackson Hole bij het NP Grand Teton was gewoonweg te lang, je kunt niet alles bekijken, dan moet je soms keuze maken. Het nationale park Grand Teton is zeer geliefd gebied bij zowel zomer en wintersporters. Op het moment dat wij er waren was het weer niet al te best, helaas de regen ontnam je de gelegenheid om er een kleurijke foto van te maken.
Dit park ligt eigenlijk tegen Yellowstone aan, van Yellowstone,
Yellowstone is natuurlijk het domein van de bison, ik had verwacht wel bison kuddes tegen zouden komen, maar dat was niet het geval, afgelopen najaar zijn er een hele kuddes afgeschoten, dat moet blijkbaar om evenwicht in de natuur te behouden.
Gevolg was dat je zo af en toe een grazende of overstekende bull op je weg tegen kwam.

De 2e dag in het prak vertrokken we naar West Yellowstone, onderweg ontkom je er niet aan om de "old faithful" geyser aan te doen,

deze geyser blaast continu een beetje stoom af en eens in de zeventig minuten komt het tot een 5 minuten durend hoogtepunt en spuit de geyser stoom en heet water een meter of 20 de lucht in, dit alles onder toeziend oog van enige honderden toeschouwers die allemaal op de "tribune" een plekje hadden gevonden.

Onderweg naar West Yellowstone, een klein dorpje in Montana, net over de grens van Wyoming. Het borrelt en dampt hier behoorlijk en zie je her en der zie je witte pluimpjes rook opstijgen.

Het lijkt dan net of er een bosbrand aanstaande is, maar dat is gelukkig niet zo. Ook is Yellowstone de laatste jaren niet aan bosbranden ontkomen, de vele verkoolde boomstammen gaven een trieste aanblik.

Tot zover deel 2.
volgende keer 3e en laatste deel: West Yellowstone naar Las Vegas.

dinsdag 7 september 2010

Rondreis VS

Dit jaar hebben wij onze vakantie in het westen van de VS doorgebracht.

Deel 1, de eerste week. San Franciso naar Las Vegas.

Onze toertocht van ruim 3 weken begon in San Fransico California, na aankomst reden we volgende dag door naar Monterey om hier 3 dagen te blijven, o.a Whale watching, Pebble Beach the roadcourse, helaas helemaal niets meer vanover. Het is nu voor een groot deel veranderd in een golf course.
Na Monterey weer terug naar SF waar op zondag 22 augustus de Indycar race op de Infineon Raceway de Sonoma 300 bezochten.
Een Q&A met Danica Patrick (vragen van de fans en antwoorden van Danica) een zeer charmante snelle en populaire tante stond ook op het programma.
http://www.danicaracing.com/ (deze site moet je echt even bekijken)


Natuurlijk ook even bij "mijn" Fazzt team langs geweest en even bijgebabbeld.



De teamleider vond het erg leuk dat en cool een fan uit Nederland erbij te hebben,
heb er ook nog Fazzt-team cap aan overgehouden en een volgende keer weer
welkom bij het team.

De race was een eenzijdige aangelegenheid, Will Power starte van pole en niemand
was in staat om hem ook enigzins weerstand te bieden.

Na Sonoma door na Lake Tahou, een toeristen centra voor elk wat wils, in de zomer voor de watersporters en 's winters het gebied voor de lange latten.
Via Yosemite naar het hete Fresno, maar liefst 46 graden celsius!!! niet alleen een temp. record voor mij maar ook voor Fresno.
Na de hitte van Fresno naar Kings Canyon en Sequoia park.


Tijdens de tocht door het Sequoia park ging het bijna mis, achter een tegenligger stak plosseling een deer (groot hert) schuin de weg over, een enorme klap, ik schrok geweldig, mijn geluk is geweest dat ik het deer niet heb zien aankomen, het deer zat voor mij precies in de dode hoek van de A-stijl, gelukkkig corrigeerde ik niet door een ruk aan het stuur, dan was het zeker over en sluiten geweest, rechts naast ons een diepe afgrond met veel rotsblokken......


De schade viel gelukkig allemaal nog mee. De linker zijkant van de auto was licht beschadigd en de spiegel aan scherven. We waren behoorlijk geschrokken maar verder gelukkig niks,
de huurauto is later in Las Vegas omgeruild.
De route hebben we hierna iets aangepast we zouden in eerste instantie via Death Valley naar Las Vegas rijden maar vanwege de inmense hitte over de 50 graden vonden wij het niet meer verantwoord om een tocht van meer 550km door de woestijn te maken, het moet wel leuk blijven toch. Death Valley hebben dan ook links laten liggen.

Tot zover deel 1, wordt vervolgd,
deel 2: Las Vegas naar West Yellowstone

zaterdag 4 september 2010

Scalextric zo'n 35 jaar geleden, maar dan in het echt.

De formule modelen van Scalextric halverwege zeventiger jaren blonken nou niet bepaald uit door een fraai uiterlijk (detailering) en kan ik over de rij-eigenschappen helemaal maar beter zwijgen. Tijdens mijn vakantie gezocht ik de Sonoma 300 op de Infineon Raceway California een van de weinige niet oval races uit de Indycar serie. (hierover een volgende keer meer)
Voorafgaand aan de Indycar race was er een classic Formule 1/Indycar race van zo'n ruim 35 jaar geleden. Het was voor de raceliefhebbers een gezellig samenzijn en genieten van alle oldies. De pitsboxen waren voor deze oldies in een grote tent ondergebracht en gewoon toegangkelijk voor het publiek.

De link naar Scalextric heb ik gemaakt omdat ik ooit in 1979 met vakantie naar Devon en Cornwall ben geweest en daar heb ik toen een aantal van deze bolides aangeschaft die bij deze race weer eens mochten laten zien waartoe zij nog in staat waren. Van deze race doe ik geen verslag, in plaats daarvan wel een aantal plaatjes want die zeggen meer woorden.

Lotus 77 (C126) dit vind ik nog steeds een geweldig mooie racewagen.
Brabham BT44 (C120)
Ik vind dit model van Scalextric nog steeds een afschuwlijk, maar in het
echt is ie werkelijk prachtige racewagen in smetteloos wit met zwarte omrandingen.

Ferrari 312 B2 (C025)
Wolf WR5 (C133)

Bijna niet te herkennen de Williams FW07B (C138)

Bezoek aan Slot Car City Las Vegas

Tijdens mijn vakantie door het wilde slotrace westen heb ik in Las Vegas tussen het gokken door een bezoekje aan Slotcar city gebracht.........


Onaangekondigd natuurlijk voor de dichte achterdeur, goed dan maar naar de voordeur van het pand, deze ging wel open en werd ik door een verkoper van 2e hands speelgoed te woord gestaan. Twee uur te vroeg, op vrijdagavond zijn ze pas om een uur of acht geopend.
Om acht uur 's avonds in Vegas heb ik helaas andere afspraken (met de eenarmige bandieten).

Ik heb er een paar fotootjes geschoten, (schieten, daar zijn ze hier wel erg dol op)
Aangezien ik later weer in Las Vegas ben zou het best zo kunnen zijn dat ik er nog even een kijkje ga nemen.


Voor meer info neem ga dan naar: http://www.slotcarcity.com/